به گزارش خبرگزاری مهر، از سوی رایزنی فرهنگی سفارت ایران در ژاپن و در ادامه سلسله نشستهای رایزنی فرهنگی ایران در ژاپن به ویژه در فضای مجازی، نشست تخصصی «تجاوز صدام و مقاومت مردم ایران» به مناسبت چهلمین سالگرد دفاع مقدس روز شنبه ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ با حضور تعداد زیادی از علاقهمندان ژاپنی برگزار شد. در این نشست دکتر حسین دیوسالار رایزن فرهنگی، دکتر شیزوکو تسویا رئیس انجمن مردم نهاد ژاپنی موست، حجت الاسلام ابراهیم ساوادا اسلام شناس و معاون نمایندگی المصطفی (ص) در ژاپن، خانم سبا بابایی (کونیکو یامامورا) تنها مادر شهید ژاپنی مقیم ایران و علی جلالی جانباز شیمیایی دفاع مقدس که دورهای از درمان را در سال ۱۳۶۷ در ژاپن سپری کرده بود به ارائه مطالب متنوع خود در این خصوص پرداختند.
در ابتدای این برنامه در خصوص فعالیتها و اقدامات رایزنی فرهنگی در حوزههای مختلف، کتب، نشریات و… توضیحاتی ارائه شد و پس از آن رایزن فرهنگی سفارت کشورمان در ژاپن با ادای احترام به شهدا، جانبازان، خانوادههای آنان و به ویژه شهید سرلشگر قاسم سلیمانی چهره بین المللی مبارزه با تروریسم و محمد بابایی فرزند تنها مادر شهید ژاپنی مقیم ایران خانم سبا بابایی (کونیکو یامامورا) گفت: شخصیتهای مدعو در این برنامه که سخنرانیها و اطلاعات خود را ارائه میکنند از نزدیک با دفاع مقدس در ایران آشنا بوده و تلاشهای قابل تقدیری را برای معرفی شجاعتها، ایثارگریها و جانفشانیهای ایرانیان در حفظ و حراست از کشور و مردم داشتند و همواره قدردان این عزیزان بوده و خواهیم بود.
دیوسالار افزود: صدام در زمان حکومت خود در عراق، ۸ سال جنگ را علیه ملت ایران تحمیل کرد و تعداد زیادی از مردم غیر نظامی اعم از کودکان، نوجوانان، زن و مرد علاوه بر نظامیان در این جنگ نابرابر شهید شدند و خسارتهای فراوانی به بار آمد و مردم مظلوم ایران با کمترین امکانات و تجهیزات، با ایثار جان خویش از کشور دفاع کردند و حتی یک وجب از خاک کشور در اختیار دشمن قرار نگرفت.
وی با اشاره به اینکه صدام اولین بار در تاریخ، حمله شیمیایی دولتی را بر علیه کشور دیگری رقم زد، به فجایع و جنایتهای صدام در سردشت پرداخت و تاکید کرد: ایران آغازگر هیچ جنگی نبوده و همواره برای صلح و امنیت پایدار تلاش کرده است و در این جنگ هم سازمان ملل در سال ۱۹۹۱ صدام را به عنوان متجاوز اعلام و بر حقانیت ایران تاکید کرد. در این جنگ حدود ۲۰۰ هزار شهید و ۶۷۲ هزار مجروح و جانباز ایرانی جان خود را برای حفظ اسلام و انقلاب و کشور فدا کردند.
حجت الاسلام ابراهیم ساوادا اسلام شناس و معاون نمایندگی المصطفی (ص) در ژاپن هم که سالها در ایران تحصیل کرده و اثر بزرگ و ماندگار ترجمه ژاپنی قرآن کریم و دیگر تالیفات در حوزه معرفی دقیق اسلام از جمله آثار اوست در سخنانی با ارائه توضیحات جامعی در ارتباط با این جنگ گفت: در ایران این جنگ به «جنگ تحمیلی صدام» شناخته می شود که پس از پیروزی انقلاب به ایران تحمیل شد و آبادان و خرمشهر مورد حمله قرار گرفت و صدام حسین اعلام کرده بود در طول یک هفته ایران را اشغال میکند، اما این جنگ ۸ سال طول کشید و مردم ایران بدون تجهیزات مناسب با عراق که با حمایت کشورهای عربی و اروپایی حتی با سلاح شیمیایی حمله میکرد به مقابله برخاست.
وی به حمله شیمیایی سردشت و سرنگونی هواپیمای مسافربری ایران توسط آمریکا اشاره کرد و افزود: متاسفانه جامعه جهانی به درستی در این زمینه اطلاع ندارد و وقتی جنگ خلیج فارس و حمله عراق به کویت آغاز شده بود حتی مردم ژاپن میدانستند که به کویت حمله و ظلم شده است، اما در جنگ با ایران چنین وضعیتی وجود ندارد و هنوز بسیاری فکر میکنند، مسئولیت با هر دو کشور بوده است ولی در واقع این گونه نیست و ایرانیان برای حفاظت مردم و وطن خود از همه چیز گذشت کردند.
دکتر شیزوکو تسویا رئیس انجمن مردم نهاد ژاپنی موست که از پزشکانی است که نقش بسیار مهمی در خصوص معرفی فجایع حمله شیمیایی صدام به جهانیان و همچنین درمان برخی از جانبازان شیمیایی داشته و در این زمینه کتبی را هم منتشر کرده است و ارتباطات نزدیکی را میان هیروشیما و سردشت محقق کرده، نیز در سخنانی گفت: من در ابتدا اطلاعات کمی از این جنگ داشتم اما از سالها قبل در سفر به ایران با جانبازان ایرانی که با گاز شیمیایی مجروح شدند آشنا شدم.
وی افزود: بر خلاف هیروشیما که در جهان شناخته شده است، سردشت و حملات شیمیایی به آن معرفی نشده است و من تلاش کردم در این زمینه با دعوت از جانبازان شیمیایی و هنرمندان ایرانی همکاری و تلاش نمایم و مطالعات زیادی هم در خصوص جانبازان گاز شیمیایی از نظر پزشکی انجام دادم و با کمک خانم بابایی بیش از ۱۶ سال در این زمینه تلاش میکنیم.
دکتر تسویا در حالی که با بغض و اندوه سخنان خود را ادامه داد تصریح کرد: فکر میکنم در این زمینه آنکه نجات یافته جانبازان نیستند بلکه من هستم و خداوند مرا کمک کرد که با همکاری آنها به اتفاقات در سردشت و دیگر نقاط ایران آشنا و اطلاع رسانی کنم.
خانم تسویا در مورد آقای جلالی جانباز شیمیایی که برای اولین بار در سال ۶۷ به ژاپن آمد و امیدی به زنده بودن او وجود نداشت گفت: سالها بعد وقتی ایشان را سلامت و با لبخند ملاقات کردم بسیار خوشحال شدم و شکرگزاری کردم که مرا با این افراد آشنا کرد و ملاقات با دوستان سردشت واقعاً سرنوشت من بود که از طرف خدا اهداء شده بود.
وی افزود: متاسفانه با خبر شدم چند نفر از دوستان جانباز من به دلیل کرونا در ایران درگذشتهاند و این بار که به ایران سفر کنم باید آنان را در مقبره هایشان ملاقات کنم که بسیار متاسف هستم و برای زیارت آنان به زودی به ایران خواهم رفت.
خانم تسویا همه ساله و همزمان با برگزاری جشنواره صلح در هیروشیما به مناسبت سالگرد حمله اتمی آمریکا، جمعی از هنرمندان و جانبازان کشورمان را نیز دعوت نموده تا ضمن نمایش چند فیلم ایرانی، در این برنامه نیز حضور یابند و نقش بسیار ارزشمند و قابل تقدیری را در معرفی این رویدادها و مقاومت مردم ایران داشته است.
در ادامه همین برنامه سبا بابایی (کونیکو یامامورا) تنها مادر شهید ژاپنی مقیم ایران که فرزند ۱۹ ساله او محمد بابایی در دفاع مقدس به شهادت رسید و از حدود ۵۷ سال قبل در پی ازدواج با یک ایرانی به ایران مهاجرت کرده و علاوه بر اینکه جریانات انقلاب را شاهد بوده است، فرزند او نیز در دفاع مقدس و در سن ۱۹ سالگی و در عملیات والفجر ۱ در منطقه فکه به شهادت رسید و کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب» توسط نویسنده برجسته کشورمان حمید رسام از خاطرات این بانوی گرامی منتشر شده است طی سخنانی گفت: من تا امروز حدود ۵۸ سال در ایران زندگی کردهام و «جنگ تحمیلی» را شاهد بودم که برای منافع صدام علیه مردم ایران آغاز شد.
وی افزود: پیش از انقلاب، ایران زیر نظر کشورهای خارجی اداره می شد و امام خمینی (ره) آزادی و استقلال را در روح اسلام مهم تر از هر چیز دیگری دانست و لذا مردم ایران برای آزادی و استقلال، وحدت، همکاری و تلاش کردند و آن را به دست آوردند.
یامامورا ادامه داد: زمانی که صدام به ایران حمله کرد، ایران تازه در راه انقلاب و ساختارسازی بود و به نظرم معنای دفاع مقدس بسیار مهم و قابل توجه است و باید مورد احترام قرار گیرد چرا که ایرانیان جنگ را شروع نکردند، بلکه از مردم و مملکت خود دفاع نمودند و صدام با استفاده از حتی سلاح کشتار جمعی و شیمیایی حمله کرد و ایرانیان و حتی زنان و جوانان نیز در برابر متجاوز ایستادگی کردند.
وی به تحریم های آمریکا هم اشاره کرد و گفت: بعد از انقلاب، آمریکا بیش از ۴۰ سال تحریم اقتصادی علیه ایران را ادامه داد ولی ایرانیان همیشه تلاش کردند و با وحدت و همکاری ملی کشور خود را توسعه دادند. سی و هفت سال پیش فرزندم شهید شد و در قرآن کریم، شهید شدن برابر با مردن نیست بلکه کسانی که شهید شدند زنده هستند و یک مادر به فرزند شهید خود افتخار میکند.
در بخش دیگری از این برنامه علی جلالی که در سال ۱۳۶۷ به همراه ۵ جانباز دیگر شیمیایی به ژاپن اعزام شده بود و تیم پزشکی از درمان و زنده بودن او ناامید بودند اما با ادامه درمان در ایران به زندگی بازگشت و در راه معرفی و شناخت بیشتر از دفاع مقدس تلاش کرد در این نشست گفت: بسیار خوشحال هستم که در این برنامه که توسط رایزنی فرهنگی برگزار شده است حضور پیدا کردم و همواره از دولت و ملت بزرگ ژاپن و به ویژه خانم تسویا به دلیل تلاشی که برای درمان جانبازان شیمیایی ایران داشتند و من را به زندگی بازگرداندند تشکر و تقدیر میکنم و امیدوارم همواره روابط دو کشور توسعه و رشد داشته باشد.
همچنین در این برنامه نماهنگها و بخشهایی از فیلم «۱۸ درصد» که در خصوص درمان جانبازان ایرانی در ژاپن و از جمله علی جلالی در سال ۱۳۶۷ به کارگردانی مصطفی شبان ساخته و توسط رایزنی فرهنگی سفارت ایران در ژاپن ترجمه و زیرنویس شده بود و در سومین هفته فیلم ایران در این کشور به نمایش در آمد، پخش شد که بسیار مورد توجه قرار گرفت.
نظر شما